RFEM

RFEM

 

FEM rakenneanalyysiohjelma

RFEM on tehokas 2D/3D FEM rakenneanalyysiohjelma. Ohjelma sisältää betonin, teräsbetonin, teräksen, puun, alumiinin ja lasirakenteet.

RFEM:illa on intuitiivinen käyttöympäristö. Ohjelma sisältää sekä sauva-, kuori- että tilavuuselementit.

Ohjelma kykenee suorittaman perus ensimmäisen ja toisen kertaluvun analyysit, sekä suurten siirtymien analyysin, että jälkikriittisen tilan.

Ohjelma kykenee sekä isotrooppisiin laattoihin, että orpotrooppisiin kuorin ja kalvoihin. Myös monimutkaisen geometrian mallinnus onnistuu vaivattomasti ja FEM verkotus on automaattinen.  

Statiikkaan lisäksi RFEM hanskaa myös stabiiliuden ja dynamiikan. Dynamiikan puolella tärkeimpiä ovat ominaisarvoanalyysit, pakkovärähtelyt, spektrianalyysit ja epälineaarinen dynaaminen analyysi.

Stabiiliusanalyysien perusteella käyttäjät laskevat kriittiset rajakuormat, nurjahduspituudet, nurjahdusmuodot ja luovat niiden avulla alkuhäiriöt epälineaarisille analyysimetodeille.

RFEM on modulaarinen ohjelma. Mitoitusmoduulien ansioista rakenteet voidaan mitoitta sekä kaikkien ajan tasalla olevien Euro-normien sekä muiden kansanvälisten normien mukaisesti.

Teräksen puolella sauvojen mitoitus voidaan tehdä EC3, AISC,SIA,IS,BS,GB ,CSA,AS,NTC-DF,SP,SANS ja NBR normien mukaisesti. Avoimet terässauvat voidaan analysoida huomioiden myös käyristymän vapausasteen, käyttämällä RF-STEEL Warping moduulia. Ohjelma auttaa myös ohutlevyjen sekä kylmämuovattujen ohutlevyjen analysoinnissa. Moduulien joukosta löytyy myös väsytysmitoitus, plastinen rajatila ja yksityiskohtainen jännitysanalyysi.

Teräsosille löytyy myös liitosmoduuleita, kuten palkki-palkki liitos, pilariliitos, putkipalkkiliitokset jne.

Teräsbetonin puolella perusmitoitus voidaan tehdä usean kansanvälisen normin mukaisesti.  Muun muassa EC2,DIN 1045-1,SIA 262,ACI 318–08,GB 50010 ja ÖNORM B 4700normien mukaisesti.

Teräsbetonilaatat voidaan analysoida sekä Bransonin kaavalla (yksinkertainen ja tehokas, mutta karkea) tai tarkemmin käyttäen täysin kytkettyä kuorille tarkoitettua epälineaarista betonimitoitusta.

Teräsbetonipilarit voidaan mitoittaa sekä nimelliskaarevuuden menetelmällä (ei suosiiteltävä), nimellisjäykkyyden menetelmällä tai käyttäen EN 1992-1-1 kohta 5.7 tai 5.8.6 täysin epälineaarista analyysia. Täysin epälineaariset analyysit soveltuvat sekä tavanorimaisten teräsbetonikehien, että hoikkien kytkettyjen mastojen analysointiin. Epälineaarisessa analyysissa haljenneen betonin vetojäykistys voidaan huomioida usealla eri tavalla tai jättää kokonaan huomiotta.

Teräsbetonin lisäksi RFEM:in moduuleilla pystytään mitoittamaan myös jännitetyt kuoret, laatat ja palkit.

Puurakenteiden mitoitus tehdään muuna muassa EN 1995-1-1, SIA 265 ja DIN 1052 mukaisesti. Lisäksi puurakenteiden mitoitusta varten ohjelmassa on RF-LAMINATE moduuli, joka on tarkoitettu liimattujen CLT puumateriaalin, vanerien ja muiden kerroksellisten rakenteiden mitoitukseen ja analyysin.

Puurakenteiden liitosmitoista varten on vaarnatappi liitosmoduuli ja puurakenteiden liitosten rajatilatarkistus moduuli

Muita ohjelman lisättäviä ominaisuuksia ovat:

1.       RF-DEFORM, yksityiskohtainen siirtymäanalyysi

2.       RF-MOVE ja RF-MOVE Surfaces, liikkuvien kuormien generaattori

3.       RF-IMP alkuhäiriöt epälineaarisille analyyseille

4.       RF-STABILITY, nurjahdusmuodot, sauvojen nurjahduspituudet

5.       RF-SOILIN, yksityiskohtainen maan ja rakenteet vuorovaikutus

6.       RF-INFUELNCE, vaikutusviivojen ja pintojen generointi, esim. siltarakentamisessa.

7.       RF-COM, RFEM päämoottorin ulkopuolinen ohjelmointilinkki

8.       RF-MAT-NL epälineaariset 1D, 2D ja 3D materiaalimallit

9.       RF-STAGES, vaiheittainen rakentaminen, esim. korkeissa tornitaloissa ja silloissa

10.   RF-LOAD HISTORY, plastisen kuormahistorian simulointi

11.   RF- FORM FINDING, kalvo- ja kangasrakenteiden muodon hakeminen sekä mitoitus

12.   RF-TOWER, (Structure, Equipment,Loading, Effective Lenghts, Design, JOINTS) kommunikaatiomastojen mitoitustyökalut.

13.   RF-GLASS lasirakenteiden mitoitus

14.   RWIND tuulikuorman numeerinen simulointi virtuaalisessa tuulitunnelissa.

15.   GeoZone 500 ja 5000, luonnonkuormien määritys karttojen avulla.

16.   RF-PIPING ja RF-PIPING Design, paineistettujen putkirakenteiden mitoitustyökalut

17.   SHAPE MASSIVE, massiivisten ja mielivaltaisten teräsbetoni sekä teräs että puun poikkileikkausten analyysi ja generointi RFEM päämoottoria varten

18.   SHAPE THIN ohutlevyprofiilien yksityiskohtainen analyysi, mitoitus ja generointi RFE päämoottoria varten.

Lue lisä RFEM ohjelmasta ohjelman tuottajalta.

 

RFEM ohjelma pystytään räätälöimään pienistä laskentatarpeista vaativiin laskentakokonaisuuksiin. Kotimainen ohjelmatuki helpottaa sekä käyttöönottoa että käyttöä.

 Tarjouspyyntölomake



    Rak-Tek Solutions Oy

    Ylätuvantie 8 L/21
    00690, Helsinki

    Toomas Kaljas
    Phone: +358 445575835

    Tietosuojaseloste

    Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää